Referenssit

Koulutus

VTM, pääaineena viestintä
(Helsingin Yliopisto 2004)

Kehitysmaatutkimuksen kandidaatti
(Helsingin Yliopisto 2003)

Extended DISC® -sertifioitu valmentaja

Everything DiSC® -sertifioitu valmentaja

Kasvatustieteen perusopinnot 25 ov

Työura ennen Muna vai kanaa

24 vuotta journalismia 12 vuotta johtotehtäviä joista 6 vuotta mediatalossa 6 vuotta kansalaisjärjestössä

Toimittajana Ilta-Sanomissa ja Helsingin Sanomissa. Toimituspäällikkönä Koti ja Keittiö -lehdessä. Päätoimittajana Kirjastolehdessä. Viestintäpäällikkönä Suomen kirjastoseurassa.

Muutosagentti & vaikuttajaviestijä myös vapaa-ajalla

*  Muutosjohtanut itsensä vapaaksi alkoholiriippuvuudesta ja kirjoittanut kirjan Vapaa viinistä, miten elämä muuttuu kun laittaa korkin kiinni (Viisas elämä 2016)

* Lukuisia kansalaisvaikuttamisen tekoja, muun muassa Espoon Ruomelankorven metsän pelastaminen hulevesiallassuunnitelmilta vuonna 2016

* Mukana journalistien Faktana kiitos -koulukiertueella keväällä 2018

* Kehittänyt Soberisti-metodin ja verkkovalmennuksen, jossa kurssilaiset tuetusti muutosjohtavat itseään vapaaksi riippuvuudesta

Kiinnostuitko? Tutustu viestintäkonsultointi- ja koulutuspalveluihimme

Valmennus-asiakkaitamme

ASIAKASPALAUTTEET

{

Bauermedia tilasi tunnin mittaisen inspiraatiopuheen muutosjohtamisesta strategiapäivänsä starttaajaksi.

Koulutetut antoivat sessiolle täydet pisteet (5/5)

Todella hyvää ja asiakaslähtöistä tekemistä. Puheenvuoro oli kaikilta osin onnistunut. Keskustelu jatkui vielä viikkoja puheenvuoron jälkeen, joka kertoo, että aihe oli mielenkiintoinen ja vaikutti henkilöstön arkeen positiivisesti.”

Osku Nurmi

ohjelmajohtaja

Bauermedia 

Asiakaspalaute: Neste Oyj

Neste Oyj:n Operointi-, osaaminen ja resurssit -tiimille tilattiin Viestintä & Tiimi -valmennuspäivä, jonka tavoitteena oli vahvistaa tiimiä ja käydä läpi viestinnän haasteita ja keinoja vähentää viestintäkatkoksia. Valmennuksessa käytiin läpi viestinnän lainalaisuudet, erilaiset vuorovaikutustyylit ja prioriteetit, ja päivä päätettiin tarinankerrontasessiolla.

 • 100 % koki, että tiimi vahvistui koulutuksen ansiosta
 • 85 % koki saaneensa hyödyllistä tietoa viestinnästä

”Yleisesti ottaen mukava päivä, johon kaikkien oli uskoakseni helppo liittyä mukaan. Koulutuksessa oli rento ja innostava tunnelma.”

Raami Arkkitehdit Oy:n henkilöstölle tehtiin DISC®-vuorovaikutusvalmennus ja lisäksi esimiehille Kehittävä kehityskeskustelu -koulutus

{

Viestintätoimisto Muna vai kana Oy:n Ira Koivu veti meidän 34 hengen työyhteisölle Everything DISC -tiimin vuorovaikutusvalmennuksen ja lisäksi mentoreille kehityskeskustelu-koulutuksen.

Haimme koulutukselta lisää työkaluja vuorovaikutukseen, sillä yritys kasvaa koko ajan ja työyhteisöön tulee uusia jäseniä.

Meillä ei ollut työyhteisössä ilmaantunut mitään ongelmia ja tiedossa oli, että olemme hyvä tiimi – mikä sitten myös koulutuksessa varmistui.

Vaikka osalla meistä oli entuudestaan kokemusta vuorovaikutustyökaluista ja -opeista, koulutus antoi vielä lisää työkaluja viestintään.

Mentoreiden koulutus oli erittäin hyvä ja konkreettinen; saimme siitä paljon työkaluja kehityskeskusteluun ja palautteen antoon. Molemmissa koulutuksissa oli mukavasti vuorovaikutteisuutta ja keskustelua, vaikka ne pidettiinkin Covid-19 -pandemian vuoksi etäyhteyksin.

Kouluttaja oli ottanut hyvin meidän porukan haltuun, ja onnistui myös aktivoimaan käyttämään koulutuksessa saatuja työkaluja.

Suosittelen ehdottomasti Muna vai kanan koulutusta kaikille, jotka haluavat panostaa vuorovaikutuksen parantamiseen ja sitä kautta työhyvinvointiin.

Kirsi Kolehmainen
talous- ja hallintopäällikkö
Raami Arkkitehdit Oy

Työyhteisöltä saatu palaute:

”Tärkein asia mitä koulutuksesta jäi käteen, oli itsensä ja muiden ymmärtäminen,
ja itsensä hyväksyminen sellaisena kuin on.”

”Sain työkaluja oman viestinnän kehittämistä varten.

”Opin ymmärtämään paremmin muita ihmisiä, ja miksi he toimivat kuten toimivat.”

”Oli hyödyllinen ja silmiä avaava koulutus.”

”Pidin erityisesti siitä, että koulutus oli keskustelevaa, vuorovaikutustahan tässä haettiin. Ihmiset saatiin avautumaan yllättävän avoimesti.” 

 

Kuinka hyödylliseksi koit koulutuksen (asteikolla 1–5)?
Tulos: 4,1

{

 OmaHämeen Kuntoutuksen johtoryhmälle tilattiin johtoryhmävalmennus Everything DiSC®-vuorovaikutusanalyysein.

Koulutetuista 100 % koki, että koulutuksesta tulee olemaan hyötyä
100 % suosittelisi Ira Koivua valmentajana.

Koulutus auttoi meitä johtoryhmänä hitsautumaan paremmin yhteen, ja saimme työkaluja yhteiseen työskentelyyn ja työnjakoon.

Virpi Kröger

Tulosaluejohtaja

Omahäme

Palautetta Work of Leaders -valmennuksesta

”Suosittelen Viestintätoimisto Muna vai Kana Oy:n Disc Work of Leaders -valmennusta. Valmennuksen sisältö oli kiinnostava ja arvostan tapaa, jolla se räätälöitiin kouluttajan toimesta juuri minun tarpeisiini, huomioiden oman taustani.

Ira Koivu on innostava ja fokusoitunut valmentaja, joka pystyy luomaan hyvän yhteyden asiakkaan kanssa, jolloin tulosten läpikäynti on nautinnollista ja sujuvaa.

Iralla on kyky tuoda esiin uusia näkökulmia ja hänen vahva viestintäosaamisensa tuo syvyyttä koulutuksen sisältöön.

Kari Heikkinen
Senior advisor,
Neuvoa Avisors Ltd

”Tästä koulutuksesta tulee olemaan todella paljon hyötyä esimiestyössä. Nyt ymmärrän mm. miksi ja miten eri tavoin ihmiset voivat ymmärtää saman viestin. Plussana vielä, että valmentaja tunnisti tyyppini ja piti koulutuksen juuri minulle sopivalla intensiteetillä. Suosittelen Muna vai Kana Oy:n Disc -valmennusta mm. tiimiesimiehille ja rekrytoijille sopivien tiimien kasaamiseen.

Jorma Ahlqvist
CTO

N

Koin, että koulutuksesta on minulle hyötyä

N

Suosittelen valmennusta & valmentajaa

Sopimusvuori ry:n asiakaspalvelijoiden tiimille tehtiin DISC®-vuorovaikutusvalmennus

100 % koki, että koulutus vastasi asetettuihin tavoitteisiin

100 % koki, että tiimi tuntui koulutuksen jälkeen läheisemmältä

100 % suosittelisi Ira Koivua valmentajaksi

{

”Ira Koivun vetämä tiimivalmennus auttoi työyhteisöämme oivaltamaan ja ymmärtämään erilaisuuttamme, toisten kohtaamista sekä työyhteisömme vuorovaikutusta.

Päivän aikana löysimme työyhteisömme vuorovaikutuksen kannalta merkittäviä kehityskohteita, joita olemme voineet työstää eteenpäin.”

Hanna Åby
Näsinkulman Klubitalon johtaja, Sopimusvuori ry

Koulutuksen paras anti oli…

”Profiilien soveltaminen käytännön työelämään.”

”Työtovereita ymmärtää nyt paremmin.”

”Yhteisöllisyys, itsestä ja erilaisista kommunikointitavoista oppiminen ja työilmapiirin parantaminen”.

”Yhteisöllisyys ja tutustuminen myös työtovereihin, joiden kanssa ei ole joka päivä töissä tekemisissä.”

Palautetta valmennuksista

Valmennusten yleisarvosana:



{

Näin myyt niille idiooteille -webinaari antoi osallistujille eväitä oman sekä muiden käyttäytymistyylin tunnistamiseen. Ira antoi konkreettisia vinkkejä mihin kannattaa kiinnittää huomiota vuorovaikutustilanteissa, ja miten erilaisen vuorovaikutustyylin omaavat henkilöt kommunikoivat myyntitilanteissa.
Innostava, kiinnostava ja napakka kokonaisuus! 

Henna Leppinen
Projektisuunnittelija
Suomen Yrittäjäopisto

{

Tämä oli erinomainen!
Ira Koivu oli loistavassa vedossa ja innostunut asiastaan. Esityksen aikana ei uni tullut ja niin sen pitää ollakin. Enemmän tämän tyyppisiä esiintyjiä, reipasta ja iloista mieltä.
KIITOS!

Palautetta Suomen yrittäjäopistolle pidetystä
Näin myyt niille idiooteille webinaarista

{

”Iran DiSC profiilien läpikäyntitilaisuus oli perusteellinen ja motivoiva. Hän oli saanut tiivistettyä asian selkeäksi ja tiiviiksi paketiksi. Suosittelen DiSC työkalua ja siihen liittyvää valmennusta kaikille aloittaville tiimeille. Yhteistyö saa näin loistava alun.”

Salla Alajoki
R&D Project Manager, Vaisala Oyj

{

”Olen aiemmin käynyt viikon kestäneissä psykologissa testeissä, ja yllätyin, että DISC-analyysin tulokset olivat lähes yksi yhteen syvällisten psykologisten tutkimusten tulosten kanssa. DISC on työkaluna helppo ja nopea. Kysymyksiin käytettyyn aikaan nähden se antaa todella monipuolisen kuvan henkilön taipumuksista, erityisesti vahvuuksista ja tavasta toimia. 

DISC-analyysin avulla voidaan syventää ymmärtämystä eri ihmisten tavasta toimia ja ajatella. Suosittelisin DISC-työkalua erityisesti työpaikan muutos- ja ristiriitatilanteisiin ja se on varmasti toimiva työkalu henkilöstön sijoittelussa uusiin työtehtäviin, työryhmien muodostamisessa ja työpaikan ilmapiirin parantamisessa.”

Yksilövalmennuksessa käynyt eläinlääkäri, 44

{

”EverythingDisc oli helppo ja nopea tehdä. Tulosraportti oli helppolukuinen ja visuaalinen. Ja ne tulokset… häkellyttävän osuvat! Kuin itse olisin ne kirjoittanut mutta jotain uuttakin tuli; vahvuuksia alueilta, joilla en niitä uskaltanut ajatella olevan. Me suomalaisethan mieluusti näemme itsessämme vain vikoja.

EverythingDisc ei kuitenkaan ole pelkkä profiilinmäärityshaastattelu, joita löytyy netistäkin, vaan se tarjoaa myös syvempää tulkintaa henkilökohtaisen profiilin motivaatio- ja stressitekijöistä sekä täsmävinkkejä niiden hallintaan. Nämä vinkit tulevat taatusti käyttöön!

Erityisen hyödyllisinä koin D,I,S ja C -tyylien esittelyt  ja strategiset neuvot, joiden avulla pystyn kohentamaan vuorovaikutusta erilaisten ihmisten kanssa muutosjohtajan työssäni. Koko tiimin profiloiminen ja liittyminen pilvipalveluun tarjoaa varmasti parhaan mahdollisen hyödyn tiimityöhön parantamalla keskinäistä ymmärrystä ja vuorovaikutusta.”

Paula Turunen
projektiylilääkäri K-HKS
nuorisopsykiatrian erikoislääkäri

Viestintäkoulutukset

{

Tiivis, selkeä kokonaisuus. Hyvä, rento ja käytännönläheinen koulutus.

{

Etenemistahti oli sopiva ja koulutuksessa rento tunnelma.

{

Koulutus oli mukavan tiivis ja sopivasti osiin pätkitty.

{

Sain tästä paljon työkaluja omaan työhöni. Osui ja upposi!

{

Ira Koivua kuulisi mielellään useamminkin.

{

Selkeät diat, jäivät mieleen!

{

Sain uusia ideoita, miten lähdemme kehittämään omaa markkinointiviestintää ja henkilökunnan viestintäkoulutusta. Some-viestinnän käytännön vinkit olivat erittäin hyödyllisiä.

{

Mielenkiintoista asiaa, mukavan rento ja antoisa koulutus. Erityinen kiitos keveäksi rakennetusta aikataulusta!

100 % vastanneista koki, että koulutuksesta tulee olemaan hyötyä omassa käytännön työssä.

93 % vastanneista kertoi saaneensa koulutuksesta uutta tietoa.

93,3 % koki, että koulutus vastasi omia tarpeita.

  Erinomaisen inspiroiva puhuja! 😊

  Tarja Munther Avatar Tarja Munther
  14.2.2018

  Näkemyksellinen asenne viestintään, huimasti tietotaitoa ja kokemusta mm. mediaviestinnän sekä organisaation sisäisen ja ulkoisen viestinnän saralta. Mukava työskennellä yhdessä!

  Tommi Puuska Avatar Tommi Puuska
  7.2.2018

  Vankkaa ja harvinaisen monipuolista osaamista viestinnästä ja sisällöntuotannon alueelta, inspiroivaa dynaamisuutta, pulppuilevia ideoita, ymmärrystä sanoista ja visuaalisuudesta sekä hauskoja hetkiä! Suosittelen lämpimästi!

  Karoliina Ahola Avatar Karoliina Ahola
  15.2.2018

  Toimiva, monipuolinen, syvällinen osaaminen loistaa.

  Rose Sirviö Avatar Rose Sirviö
  2.3.2018

  Sain luennolta hyviä vinkkejä yrityksen viestintään.

  Anna-Liisa Lötjönen Avatar Anna-Liisa Lötjönen
  5.3.2018

  Ei voi antaa kuin viisi tähteä aamun luennon pohjalta. Jos ei sen pohjalta tajunnut mistä on kyse ja mikä on tärkeää, niin voihan nenä.

  Leena Tervakorpi Avatar Leena Tervakorpi
  5.3.2018

Suositus:

Ira Koivun tehtävä oli uudistaa Kirjastoseuran jäsenlehti ja modernisoida järjestön viestintä niin, että se näkyisi paremmin mediassa, perinteisessä ja sosiaalisessa. Koivu onnistui tehtävässään erinomaisesti. Lehden levikki lähes kolminkertaistui ja ilmoitusmyynti parani. Some- ja lehdistönäkyvyys paranivat tuntuvasti ja samalla seuran koko viestintäilme kirkastui ja nykyaikaistui. Tekijänä Koivu on luova, tehokas ja intohimoinen, hän työskentelee omalla motivaatiolla kohti yhteisiä päämääriä.

Jukka Relander

Suomen kirjastoseuran pj. 2009-2017

Tuotantoyhtiö Kaarimedia Oy

Kaarimedian tuotanto oli meille entuudestaan tuttua ja siksipä pyysimme heitä toteuttamaan käsikirjoittamamme videon, jossa komiikan keinoin käydään läpi eri vuorovaikutustyylien eli DISC-tyyppien ensireaktiot muutokseen.

Koska videoprojekti toteutui niin saumattomasti ja ketterästi, ja kun vielä lopputulos oli juuri sitä mitä toivottiinkin (ja ehkä hippuisen paremminkin!) löimme ilolla kättä päälle yhteistyökumppanuudelle. Kaarimedia on Muna vai kanan yhteistyökumppani projekteissa, joissa tarvitaan tuotantoyhtiötä toteuttamaan radiomainontaa, mainoselokuvaa ja yritysesittelyvideoita.

Asiakaspalaute: Parolan Rottinki Oy 

Käsintehtyihin rottinkikalusteisiin erikoistunut, yli 50 vuotta suomalaisten koteja kaunistanut perheyritys Parolan Rottinki Oy tilasi somestrategia-työpajan ja konsultointia. 

”Iran kanssa on helppo ja vaivaton tehdä yhteistyötä.  Ira on loistava asiakaspalvelija ja todella taitava alan ammattilainen.” Anitta Herranen Parolan Rottinki Oy

Asiakaspalautteita:

”Sain luennolta hyviä vinkkejä yrityksen viestintään.” ”Ei voi antaa kuin viisi tähteä aamun luennon pohjalta. Jos ei sen pohjalta tajunnut mistä on kyse ja mikä on tärkeää, niin voihan nenä.” ”Kotkot, kyllä oli asiaa!” Erinomaisen inspiroiva puhuja! 😊

Seuraa myös:

Pin It on Pinterest